Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Posjet ministra Grlića Radmana Saveznoj Republici Hessen i dodjela nagrade „Večernjakova domovnica“

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman boravio je, u subotu 29. veljače 2020. godine, u saveznoj pokrajini Hessen. Tijekom posjeta ministar Grlić Radman sudjelovao je na svečanosti dodjele „Večernjakove domovnice“...

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman boravio je, u subotu 29. veljače 2020. godine, u saveznoj pokrajini Hessen. Tijekom posjeta ministar Grlić Radman sudjelovao je na svečanosti dodjele „Večernjakove domovnice“ s kratkim obraćanjem okupljenima te je dodijelio glavnu nagradu istog programa.

U prigodnom obraćanju zahvalio je organizatoru Večernjem listu na ovom vrijednom okupljanju i poticanju izvrsnosti, koji je prije četrnaest godina prepoznao važnost športa, glazbe, glume i spektakla za promociju Hrvatske: "Poznato je koliko hrvatski sportaši i glazbenici pridonose uspješnoj slici Hrvatske u svijetu, podjednako kao i znanstvenici, brojni istaknuti pojedinci, hrvatske udruge i klubovi, koji su marljivi sudionici mnogih događanja javnog života u državama u kojima žive. Vi ste ključna poveznica domovinske i iseljene Hrvatske, vi u srcu nosite ljubav za našu tradiciju i vjeru, kulturu, običaje i svoju Domovinu".

Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU je i prilika da predstavimo Hrvatsku europskoj javnosti kao zemlju bogatu prirodnom, znanstvenom, kulturnom i duhovnom baštinom te ujedno da ukažemo na hrvatski doprinos civilizacijskim tekovinama, kao i športskim postignućima.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH pokrovitelj je i ovogodišnje, četrnaeste po redu, dodjele Večernjakove domovnice. Nagrade se dodjeljuju najuspješnijim Hrvatima koji žive izvan granica svoje Domovine, a koji svojim radom i rezultatima promiču ugled Hrvatske u svijetu. 



Priopćenja