Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Posjet ministra za europska pitanja i međunarodne poslove savezne zemlje Sjeverne Rajne - Vestfalije Holthoffa-Pförtnera

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u četvrtak, 20. veljače 2020. godine, ministra za europska pitanja i međunarodne poslove savezne zemlje Sjeverne Rajne - Vestfalije Stephana Holthoffa-Pförtnera

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u četvrtak, 20. veljače 2020. godine, ministra za europska pitanja i međunarodne poslove savezne zemlje Sjeverne Rajne - Vestfalije Stephana Holthoffa-Pförtnera.

Tijekom sastanka potvrđeni su vrlo dobri odnosi između Republike Hrvatske i savezne zemlje Sjeverne Rajne – Vestfalije te je istaknut doprinos hrvatske zajednice u toj saveznoj zemlji.

Ukazavši na važnost gospodarske suradnje sa Saveznom Republikom Njemačkom, ministar Grlić Radman naglasio je kako je jačanje gospodarske suradnje sa svakom pojedinom saveznom zemljom, uključujući i Sjevernu Rajnu – Vestfaliju, jedan od prioriteta Republike Hrvatske.

Uz predstavljanje ciljeva hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije te imajući u vidu važnost politike proširenja za mir i stabilnost europskog kontinenta, ministar Grlić Radman na sastanku je predstavio ministru Holthoffu-Pförtneru ciljeve koji se odnose na proširenje Europske unije, napomenuvši pritom kako Republika Hrvatska podupire zemlje kandidatkinje na njihovom europskom putu.  Ministar Holthoff-Pförtner dao je podršku hrvatskim ciljevima, a posebice glede otvaranja pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Ministar Grlić Radman također je potvrdio i kako će se Republika Hrvatska nastaviti zalagati za vladavinu prava te jačanje dijaloga među državama članicama Europske unije tijekom Predsjedanja.

 



Priopćenja