Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Grlić Radman na Njemačko-hrvatskom gospodarskom forumu u Frankfurtu

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman posjetio je u ponedjeljak, 7. veljače 2020. godine, u izaslanstvu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović Frankfurtsku burzu vrijednosnih papira...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman posjetio je u ponedjeljak, 7. veljače 2020. godine, u izaslanstvu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović Frankfurtsku burzu vrijednosnih papira te sudjelovao na Njemačko-hrvatskom gospodarskom forumu 2020. u Frankfurtu.

U svom obraćanju sudionicima Foruma ministar Grlić Radman je naglasio da Savezna Republika Njemačka, kao naš najveći trgovinski partner, domaćinstvom ovog Foruma dodatno potiče interes lokalnih poduzetnika, investitora i tvrtki za širenjem svojeg poslovanja i na Hrvatsku, doprinoseći time i daljnjem unaprjeđenju bilateralnih gospodarskih odnosa.

Nadalje je istaknuo da se Njemačka već godinama nalazi na četvrtom mjestu na listi stranih ulagača u Hrvatsku: "Jednako tako, posebno mi je zadovoljstvo istaknuti kako se naši prijateljski odnosi na razini država preslikavaju na odnose na razini saveznih zemalja, u ovom slučaju Hessena. Ovome svakako treba pridodati i značajnu hrvatsku zajednicu u Frankfurtu i okolici koja predstavlja most pri uspostavi poslovne suradnje".

Domaćin Njemačko-hrvatskog gospodarskog foruma je Industrijska i trgovinska komora Frankfurt, a uz potporu Hrvatske gospodarske komore, Industrijske i trgovinske komore Rheinhessen i Hrvatskog gospodarskog saveza (KWVD). Na Forumu su sudjelovali predstavnici iz Republike Hrvatske i savezne pokrajine Hessen.

Njemačko-hrvatski gospodarski forum, upriličen je u okviru manifestacije „Hrvatski gospodarski dan“ povodom predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović je zvonjenjem starim burzovnim zvonom označila početak radnog dana Frankfurtske burze.



Priopćenja