Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Priopćenje o povratku hrvatske državljanke iz Kambodže u Zagreb

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kuala Lumpuru proteklih dana je aktivno radilo na povratku hrvatske državljanke iz kineskog Wuhana u Hrvatsku. Ona je naime napustila Kinu 20. siječnja 2020. godine te otputovala u Mjanmar...

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kuala Lumpuru proteklih dana je aktivno radilo na povratku hrvatske državljanke iz kineskog Wuhana u Hrvatsku. Ona je naime napustila Kinu 20. siječnja 2020. godine te otputovala u Mjanmar, a potom u Kambodžu, gdje joj odlukom zrakoplovne kompanije nije bio omogućen daljnji nastavak leta preko Kuala Lumpura za Hrvatsku. U takvoj je situaciji zatražila pomoć hrvatskog Veleposlanstva u Maleziji.

Cijelo to vrijeme je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kualu Lumpuru bilo u kontaktu s hrvatskom državljankom, Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Jakarti, kao i Ministarstvom vanjskih poslova Malezije te joj pružalo svu konzularnu i drugu pomoć, kako bi što prije sigurno stigla u Hrvatsku. Zahvaljujući predanom radu i maksimalnim zalaganjem, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kualu Lumpuru uspješno je doprinijelo pronalasku najpovoljnijeg rješenja te je u nedjelju 2. veljače 2020. godine hrvatska državljanka doputovala u Zagreb.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ovim putem zahvaljuje malezijskim vlastima na velikom angažmanu i profesionalnosti u organizaciji brzog povratka hrvatske državljanke u Hrvatsku.
 



Priopćenja