Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Priopćenje

Dana 14. siječnja 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je Interni oglas za prikupljanje prijedloga slogana predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. (HRPRES 2020)...

Dana 14. siječnja 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je Interni oglas za prikupljanje prijedloga slogana predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. (HRPRES 2020).

Nakon analize ukupno 281 pristiglog prijedloga slogana, od čega posebice njih 16 koji su ušli u posljednji krug i izdvojeni kao moguća rješenja, Povjerenstvo za izbor slogana predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. na sjednici održanoj 24. listopada 2019. Zagrebu donijelo je jednoglasnu odluku da ni jedan od prijedloga ne odražava priorite Republike Hrvatske za predsjedanje Vijećem Europske unije 2020. te ne daje cjelovitu političku poruku koju bi Hrvatska tijekom Predsjedanja željela poslati.

Stoga nijedan od prijedloga slogana pristiglih na Interni oglas nije odabran.   

Uzimajući u obzir prioritete Predsjedanja te poruke koje se u prvoj polovini 2020. žele odaslati europskoj i domaćoj javnosti, Povjerenstvo je predložilo sljedeći slogan:

Snažna Europa u svijetu punom izazova

A strong Europe in a world of challenges

 



Priopćenja