Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Grlić Radman na 11. Konferenciji o društveno odgovornom poslovanju

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u utorak, 19. studenog 2019. godine na 11. Konferenciji o društveno odgovornom poslovanju u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj s Hrvatskom gospodarskom komorom kao glavnim partnerom

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u utorak, 19. studenog 2019. godine na 11. Konferenciji o društveno odgovornom poslovanju u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj s Hrvatskom gospodarskom komorom kao glavnim partnerom.

U svom govoru ministar je naglasio važnost 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda te istaknuo da se Hrvatska posebno zalagala za područja mira i sigurnosti, vladavine prava, zaštite mora i oceana, dobrog upravljanja, zaštite ljudskih prava te transparentnost te pri tome izdvojio ključnu ulogu društveno odgovornog poslovanja.

Ministar Grlić Radman je naglasio da ćemo tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije nastaviti raditi na jačanju jedinstva, multilateralnog sustava te na promicanju Agende 2030 u okviru Europske unije i Ujedinjenih naroda: „Svjesni smo koliko je provedba Agende kompleksna. Za održivi razvoj potrebno je sagledati stanje i procese u državama i u svijetu na sveobuhvatni način. Održivi razvoj je pitanje upravljanja - koje traži prave instrumente koji će osigurati  usklađenost međusektorskih politika“.

 



Priopćenja