Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Grlić Radman na obilježavanju 30. obljetnice pada Berlinskog zida

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je, 9. studenog 2019. godine u Berlinu na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice pada Berlinskog zida...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je, 9. studenog 2019. godine u Berlinu na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice pada Berlinskog zida. Tom prigodom ministar je istaknuo da je pad Berlinskog zida događaj koji je pokrenuo demokratske procese u istočnom dijelu Europe, a koji su doveli i do toga da Hrvatska danas predsjeda Vijećem Europske unije.

“Rušenje Berlinskog zida, završetak hladnog rata, raspad bipolarnog sustava bili su događaji nakon kojih smo se svi našli u jednom svijetu radosti i veselja jer je svaka država počela graditi demokratski standard života svojih građana, socijalni mir i stabilnost”, pojasnio je ministar Grlić Radman.

Nadalje je naglasio da je Europska unija puna izazova: “Možda i sva ta očekivanja nisu išla u smjeru u kojem smo mi to očekivali, ali eto, tko bi rekao da će nakon pada Berlinskog zida Hrvatska postati samostalna i da će predsjedati Vijećem Europske unije”.

Ministar Grlić Radman bio je gost na prijemu kojeg je organizirao njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas, a potom na središnjoj svečanosti proslave 30. godišnjice pada Berlinskog zida na Brandenburškim vratima.Priopćenja