Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Grlić Radman na 7. Susretu čuvara etno baštine u Filderstadtu

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je, u subotu 19. listopada 2019. godine, na 7. tradicionalnom Susretu čuvara hrvatske etno baštine u Filderstadtu kraj Stuttgarta...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je, u subotu 19. listopada 2019. godine, na 7. tradicionalnom Susretu čuvara hrvatske etno baštine u Filderstadtu kraj Stuttgarta.  Susret, koji je organiziralo Folklorno društvo Ruža iz Filderstadta, okupilo je 16 folklornih društava iz Domovine i iseljeništva.

Nazočnima se obratio ministar Grlić Radman koji je istaknuo da će Hrvatska uvijek biti njihova domovina: “Najvažnije je da znate da je Hrvatska vazda i uvijek vaša domovina, a ono što radite za sebe radite jednako i za Hrvatsku. Drago mi je vidjeti da djeca hrvatskih iseljenika, druga i treća generacija, uče hrvatski koji je sada i službeni jezik EU-a”.

Sudionike skupa pozvao je također da ne zaborave na BiH, da posjećuju svoje rodne krajeve sa svojom djecom, kao i mjesta ratnih stradanja. Govoreći o mladima koji predano njeguju hrvatsku baštinu, ministar Grlić Radman je kazao da moraju znati gdje je Vukovar, Škabrnja, ali isto tako gledati u budućnost kako se tragedija ne bi ponovila.

„Ono što je najvažnije je da imamo modernu hrvatsku državu. Volimo Hrvatsku, nije idealna, ali ako je mi nećemo voljeti i živjeti u njoj kome ćemo je ostaviti i za koga ćemo živjeti”, naglasio je ministar za kraj.



Priopćenja