Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Grlić Radman primio u nastupni posjet veleposlanika Ruske Federacije Anvara Azimova

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman primio je u petak, 6. rujna 2019. godine, u nastupni posjet veleposlanika Ruske Federacije...

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman primio je u petak, 6. rujna 2019. godine, u nastupni posjet veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Anvara Azimova.

Sugovornici su se složili kako je intenzitet bilateralne suradnje u porastu, a osobito je to slučaj u protekle dvije godine. U tom su razdoblju održani brojni sastanci na visokoj, ali i na radnoj razini, gdje se predstavnici državnih institucija i stručnjaci kontinuirano bave vrlo konkretnim pitanjima bilateralne suradnje.

Posebno je spomenut potencijal na području gospodarske i kulturne suradnje te istaknuto zadovoljstvo povećanjem broja ruskih turista, kao i porastom hrvatskog izvoza u Rusiju u dosadašnjem dijelu godine. Izraženo je očekivanje kako će daljnji impuls uzajamnoj suradnji dati i 9. zasjedanje Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju, koje bi se do kraja godine trebalo održati u Moskvi, kao i očekivani posjet ruskoga ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova u travnju 2020. godine, u prigodi otvaranja novih prostorija Veleposlanstva Ruske Federacije u Zagrebu.

Veleposlanik Azimov zaželio je ministru Grliću Radmanu i cijeloj hrvatskoj Vladi uspješno predsjedanje Vijećem Europske unije, što je izazovna, ali i vrlo prestižna zadaća.



Priopćenja