Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednica Vlade Pejčinović Burić s predsjednikom Odbora za EU Saveznog parlamenta Njemačke, Krichbaumom

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se u srijedu, 19. lipnja 2019. godine s predsjednikom Odbora za EU Saveznog parlamenta Savezne Republike Njemačke Guntherom Krichbaumom....

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se u srijedu, 19. lipnja 2019. godine s predsjednikom Odbora za EU Saveznog parlamenta Savezne Republike Njemačke Guntherom Krichbaumom.  

Tijekom sastanka sugovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo tradicionalno dobrim prijateljskim i partnerskim odnosima Hrvatske i Njemačke u brojnim područjima, čijem daljnjem unapređenju doprinosi u ožujku 2019.godine potpisan Akcijski plan o pojačanoj suradnji između dviju država.

Uz bilateralne, sugovornici su razgovarali i o aktualnim europskim temama poput rezultata izbora za Europski parlament, Brexita, Višegodišnjeg financijskog okvira, Strateškog programa Europske unije te važnosti pristupanja Hrvatske Schengenskom prostoru.

Riječi je bilo i o pripremama za prvo hrvatsko predsjedanje Vijećem EU-a te suradnji na ovom području, a s obzirom da će u drugoj polovini 2020.godine predsjedanje Vijećem EU-a od Hrvatske preuzeti Njemačka.
 



Priopćenja