Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Sastanak državne tajnice Metelko-Zgombić s poljskim koordinatorom Sastanka na vrhu Berlinskog procesa Tarkom

Državna tajnica za europske poslove Andreja Metelko-Zgombić primila je 14. lipnja 2019. godine Wiesława Tarku, koordinatora u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Poljske za sastanak na vrhu Berlinskog procesa...

Državna tajnica za europske poslove Andreja Metelko-Zgombić primila je 14. lipnja 2019. godine Wiesława Tarku, koordinatora u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Poljske za sastanak na vrhu Berlinskog procesa u Poznanu 4. i 5. srpnja 2019. godine.

Veleposlanik Tarka izvijestio je o tijeku priprema za predstojeći Sastanak na vrhu, koji će, pored sastanaka predsjednika Vlada i država, obuhvatiti i sastanke ministara vanjskih poslova, ministara gospodarstava i ministara unutarnjih poslova, kao i tri popratna događaja, Think tank forum, Forum civilnog društva i Poslovni forum. Prioriteti poljskog predsjedanja Berlinskim procesom 2019. su povezivost, gospodarstvo, civilno društvo i sigurnost. Sve ove teme se dodatno promatraju kroz prizmu mladih.

Državna tajnica Metelko-Zgombić zahvalila je na informacijama, a na sastanku se razgovaralo i o pripremama i prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije od kojih će jedan biti i europski put jugoistočne Europe. 



Priopćenja