Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Pejčinović Burić u radnoj posjeti Poljskoj

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić susrela se u utorak, 4. lipnja 2019. u Varšavi s ministrom vanjskih poslova Poljske Jacekom Czaputowiczem...

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić susrela se u utorak, 4. lipnja 2019. u Varšavi s ministrom vanjskih poslova Poljske Jacekom Czaputowiczem.

Uz bilateralne, riječi je bilo i o europskim temama, s posebnim naglaskom na politiku proširenja EU-a te je u tom kontekstu ministrica Pejčinović Burić najavila održavanje sastanka na vrhu između EU-a i država jugoistočne Europe u Zagrebu tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a 2020. godine. Ministar Czaputovicz također je potvrdio poljsku predanost europskom putu država jugoistočne Europe kroz domaćinstvo sastanka na vrhu država sudionica Berlinskog procesa u Poznanu.

Razgovarali su i o aktualnim globalnim temama te krizi multilateralizma, s naglaskom na izazove kroz koje trenutno prolazi Vijeće Europe.
Tijekom radnog posjeta Poljskoj, ministrica Pejčinović Burić održala je sastanak sa članovima izaslanstva Poljske u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.



Priopćenja