Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Sastanak ministrice Pejčinović Burić s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije Pololikashvilijem

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se u utorak, 28. svibnja 2019. godine s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Zurabom Pololikashvilijem...

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se u utorak, 28. svibnja 2019. godine s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Zurabom Pololikashvilijem. Glavni tajnik Pololikashvili boravi u Zagrebu povodom 64. sastanka Regionalne komisije UNWTO-a za Europu, tijekom kojeg se održavaju i izbori za predstavnike u Izvršnom vijeću organizacije.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktivnostima i planovima Svjetske turističke organizacije, značaju turizma za gospodarski razvoj kao i pružanju razvojne pomoći na području turizma. U tom kontekstu, riječi je bilo o hrvatskoj ekspertizi u području uspješne revitalizacije sektora turizma nakon Domovinskog rata i mogućnosti prijenosa iskustava državama u razvoju.

 



Priopćenja