Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Otvoren Konzulat Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić otvorila je zajedno s izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Republike Kazahstana...

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić otvorila je zajedno s izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Republike Kazahstana, Toležanom Barlyabayevim u ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine u Splitu prostorije Konzulata Republike Kazahstana u Republici Hrvatskoj.

To je treći kazahstanski konzulat u Hrvatskoj, uz postojeće u Umagu i Dubrovniku, na čijem je čelu počasni konzul Mateo Tramontana, iskusni gospodarstvenik iz područja brodogradnje i turizma.

Obraćajući se prisutnima ministrica Pejčinović Burić naglasila je vrlo dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Kazahstana te istaknula kako je rad počasnog konzula iznimno cijenjen i važan most suradnje. U osobitom je interesu obiju zemalja jačanje gospodarske suradnje, što je potvrđeno i tijekom prošlotjednog posjeta ministrice Kazahstanu, 30. travnja 2019. godine.

Otvaranje Veleposlanstva Republike Hrvatske u Nur-Sultanu i Konzulata u Splitu pridonijet će snažnijoj suradnji dviju država te potaknuti jaču turističku razmjenu.



Priopćenja