Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica Andreja Metelko-Zgombić primila državnog tajnika Ministarstva vanjskih poslova Republike Sjeverne Makedonije

Državna tajnica za europske poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Andreja Metelko-Zgombić primila je u četvrtak, 28. veljače 2019. godine državnog tajnika Ministarstva vanjskih poslova Republike Sjeverne Makedonije Viktora Dimovskog...

Državna tajnica za europske poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Andreja Metelko-Zgombić primila je u četvrtak, 28. veljače 2019. godine državnog tajnika Ministarstva vanjskih poslova Republike Sjeverne Makedonije Viktora Dimovskog.

S obzirom da je sastanak održan dan uoči glasovanja o ratifikaciji Protokola o pristupanju Sjeverne Makedonije NATO-u u Hrvatskom saboru, ovom je prilikom izraženo obostrano zadovoljstvo što će Republika Hrvatska biti među prvim državama saveznicama koje će ratificirati navedeni Protokol.

Tijekom sastanka istaknuto je kako je Hrvatska pouzdan partner Sjevernoj Makedoniji kojoj u kontinuitetu pruža političku i tehničku potporu na njenom putu euroatlantske integracije. Državna tajnica Metelko-Zgombić naglasila je kako će Hrvatska, kao i do sada, biti među državama članicama Europske unije koje će snažno podupirati odluku o otvaranju pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom tijekom 2019. godine.

Na sastanku se također razgovaralo o proširenju Europske unije kao jednom od prioriteta hrvatskog predsjedavanja Vijećem EU 2020., daljnjem intenziviranju gospodarskih odnosa te problematici sukcesije.



Priopćenja