Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Sastanak državne tajnice Bušić sa zamjenikom ministra vanjskih poslova BiH Brkićem

Državna tajnica za političke poslove MVEP RH mr. sc. Zdravka Bušić održala je 25. veljače 2019. godine redovite političke konzultacije sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine...

Državna tajnica za političke poslove MVEP RH mr. sc. Zdravka Bušić održala je 25. veljače 2019. godine redovite političke konzultacije sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine mr. sc. Josipom Brkićem.

Republika Hrvatska i Bosna i Hercegovina dijele široki spektar zajedničkih tema, te bilateralnih političkih i gospodarskih interesa. „Želimo nastaviti njegovati visoku dinamiku odnosa s Bosnom i Hercegovinom, posebice kroz potporu euroatlantskim procesima, stabilnosti i sigurnosti Bosne i Hercegovine“, istaknula je državna tajnica Bušić. Republika Hrvatska je zainteresirana za osiguranje trajnog mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i nastavit će se zauzimati za to da se hrvatskom narodu, kao jednom od triju konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini, osigura ravnopravan položaj u odnosu na ostala dva konstitutivna naroda, Bošnjake i Srbe.

Obostrano je iskazano da je gospodarska suradnja iznimno značajna za osnaživanje odnosa te ju je važno dodatno poticati i proširiti njezin opseg. U tom kontekstu, posebna važnost dana je daljnjem infrastrukturnom povezivanju, prekograničnoj suradnji, izgradnji investicijske klime, kao i nastavku jačanja kulturne i znanstvene suradnje.



Priopćenja