Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpisan Ugovor o financiranju obuke državnih službenika za hrvatsko predsjedanje Vijećem EU

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, 13. prosinca 2018. godine, potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Unaprjeđenje znanja, vještina i stručnih kompetencija...

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, 13. prosinca 2018. godine, potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Unaprjeđenje znanja, vještina i stručnih kompetencija državnih i javnih službenika za zastupanje nacionalnih interesa i usuglašavanje zakonodavnih prijedloga u tijelima EU“ kojim će se financirati obuka državnih službenika za hrvatsko predsjedanje Vijećem EU.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisali su potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić te ravnatelj Zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Projekt obuke državnih službenika za hrvatsko predsjedanje EU sufinanciran je 85% iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.327.264 kn, a  obuhvatit će 800 državnih i javnih službenika. Riječ je o najvećem do sada projektu te vrste za obuku državnih i javnih službenika.

Predsjedanje Vijećem EU za svaku je državu članicu iznimno važna uloga, koja donosi brojne izazove i prilike. Prvo hrvatsko predsjedanje Europskom unijom za državnu upravu će biti najveći i najsloženiji zadatak u posljednjih dvadesetak godina, a danas potpisan ugovor biti će snažan alat za trajno osnaživanje državnih službenika.



Priopćenja