Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednica Vlade i ministrica Pejčinović Burić održala „Konzultacije s građanima“ na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

U okviru inicijative „Konzultacije s građanima“ potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić održala je u utorak, 27. studenog 2018. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu...

U okviru inicijative „Konzultacije s građanima“  potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić održala je u utorak, 27. studenog 2018. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu izlaganje pod nazivom: „Pitajte svoju ministricu o Hrvatskoj i EU“. Ovim je događanjem završen projekt „Mladi EUključeni“ za studente i učenike srednjih škola, koji se provodio s ciljem informiranja mladih o našem članstvu u Europskoj uniji. Hrvatski pravni centar organizirao je projekt uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova kako bi mlade upoznali s mogućnostima koje su za njih otvorene u Europskoj uniji te im ukazali na važnost njihovog uključivanja.

Ministrica Pejčinović Burić u svojem se izlaganju osvrnula na obveze i prednosti članstva u Europskoj uniji, govorila je o svim izazovima koji su pred Europskom unijom te naglasila važnost dijaloga s građanima, posebno mladima, i njihovog uključivanja u kreiranje europskih politika i budućnost Europe.

U raspravi nakon izlaganja sudionici su dobili priliku pitati ministricu sve što ih zanima na ovu temu, a poseban interes pokazali su za budućnost Europe, izazove koje pred Europsku uniju postavlja pitanje Brexita i migracija, ulogu Hrvatske vanjske i europske politike u Europskoj uniji, predstojeće izbore za Europski parlament te hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije 2020. godine.



Priopćenja