Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pejčinović Burić na međunarodnoj konferenciji „Izgradnja demokratske sigurnosti u Sredozemlju: zajednički izazovi i odgovornosti“

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sudjelovala je u utorak, 6. studenoga 2018. godine u Dubrovniku, na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji...

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sudjelovala je u utorak, 6. studenoga 2018. godine u Dubrovniku, na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji „Izgradnja demokratske sigurnosti u Sredozemlju: zajednički izazovi i odgovornosti“. Konferenciju su organizirali Odbor za politička pitanja i demokraciju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe i Hrvatski sabor.

Konferenciju su uvodnim obraćanjima otvorili predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednica Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Liliane Maury Pasquier, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, voditeljica izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanja Putica te gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Predsjedavajuća Odborom ministara Vijeća Europe ministrica Pejčinović Burić u svom se govoru osvrnula na trenutne izazove na Mediteranu i njihov utjecaj na Europu te je istaknula kako su suradnja i partnerstvo država članica Vijeća Europe najbolji način odgovora na njih. Prisutne je upoznala s aktivnostima održanima u okviru hrvatskog predsjedanja Odborom ministara, uz poseban naglasak na aktivnosti koje pridonose promidžbi dobrog upravljanja, vladavine prava te demokratske stabilnosti i sigurnosti.

Na Parlamentarnoj konferenciji sudjelovali su članovi Odbora za politička pitanja i demokraciju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, parlamentarni zastupnici i predstavnici institucija zemalja Bliskog istoka i sjeverne Afrike, zastupnici Parlamentarne skupštine Mediterana (PAM) kao i zamjenica glavnog tajnika Vijeća Europe Gabriela Battaini-Dragoni te predsjednik Venecijanske komisije Gianni Buquicchio.



Priopćenja