Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Prodana zajednička rezidencija bivše države u New Yorku

Dana 31. svibnja 2018 godine predstavnici pet država sljednica bivše SFRJ potpisali su u New Yorku Ugovor o zajedničkoj prodaji stana koji se koristio kao rezidencija stalnog predstavnika bivše SFRJ pri UN...

Dana 31. svibnja 2018 godine predstavnici pet država sljednica bivše SFRJ potpisali su u New Yorku Ugovor o zajedničkoj prodaji stana koji se koristio kao rezidencija stalnog predstavnika bivše SFRJ pri UN (stan je bio prazan od 1992. godine).

Ova prodaja dio je dogovora Zajedničkog odbora za sukcesiju diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ, a kojom je dogovorena metodologija za zajedničku prodaju pet diplomatsko/konzularnih predstavništava bivše SFRJ, tzv. velikih kompleksa koji svojom veličinom premašuju utvrđene omjere po vrijednosti država sljednica, uz primjenu načela raspodjele postignute kupoprodajne cijene prema postotcima utvrđenim Aneksom B Ugovora o pitanjima sukcesije. Prodajom navedene nekretnine za ukupan iznos od 12.100.000,00 USD prema utvrđenom omjeru, a nakon izvršenja obaveza na osnovu participiranja u nužnim troškovima održavanja nekretnine za razdoblje od 1992.-2018. u državni proračun bit će uplaćeno 2.075.103,07 USD. 



Priopćenja