Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Dt Zdravka Bušić na otvaranju Konzulata RH u Vitezu

Državna tajnica za političke poslove Zdravka Bušić u pratnji je Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića i predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Marinka Čavare...

Državna tajnica za političke poslove Zdravka Bušić u pratnji je Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića i predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Marinka Čavare, 15. svibnja 2018. godine sudjelovala na svečanosti otvorenja Konzulata Republike Hrvatske u srednjobosanskom gradu Vitezu.

Konzulat Republike Hrvatske u Vitezu jedan je od dva nova konzulata koja Republika Hrvatska otvara u Bosni i Hercegovini u 2018. godini. U rujnu 2017. Hrvatska je donijela odluku o osnivanju konzulata u Vitezu i Livnu.

Konzulat Republike Hrvatske u Vitezu obuhvaća konzularno područje dvanaest općina Središnje Bosne. U planu je skoro otvaranje i Konzulata Republike Hrvatske u Livnu koje će obuhvatiti konzularno područje šest općina Hercegbosanske županije Federacije BiH.

Dva konzulata pružat će konzularne usluge za više od dvije stotine tisuća hrvatskih državljana koji žive na ovim područjima Federacije Bosne i Hercegovine, te predstavljaju konkretnu pomoć Republike Hrvatske opstanku i ostanku hrvatskog naroda na tim područjima.



Priopćenja