Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnik Vice Skračić održao bilateralne političke konzultacije sa zamjenikom mvp Ukrajine Vasilijem Bodnarom

Pomoćnik ministrice Vice Skračić održao je bilateralne političke konzultacije sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ukrajine Vasilijem Bodnarom...

Pomoćnik ministrice Vice Skračić održao je bilateralne političke konzultacije sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ukrajine Vasilijem Bodnarom.

Pomoćnik ministrice za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Vice Skračić u ponedjeljak, 14. svibnja 2018. godine održao je političke konzultacije sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ukrajine Vasilijem Bodnarom.

Na sastanku su potvrđeni dobri bilateralni odnosi između Hrvatske i Ukrajine te je razmotrena dinamika bilateralne suradnje u predstojećem razdoblju na političkom, gospodarskom i humanitarnom području. Razgovaralo se i o odnosima Ukrajine s EU-om te o reformskim procesima u Ukrajini. Hrvatska strana je izrazila svoju spremnost da pomogne Ukrajini svojim iskustvom u europskim integracijama i drugim područjima od zajedničkog interesa.

Naglašene su aktivnosti u domeni Radne skupine za suradnju između Hrvatske i Ukrajine te je potvrđena predanost obje strane da se nastavi sa zajedničkim sastancima Radne skupine.

Razmijenjena su mišljenja o nizu multilateralnih i globalnih tema s naglaskom na aktualna krizna žarišta u svijetu.



Priopćenja