Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Obilježen Dan Europe

Na Europskom trgu u Zagrebu 12. svibnja 2018. godine Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je s Veleposlanstvom Republike Bugarske u RH, Predstavništvom Europske komisije, Uredom za informiranje Europskog Parlamenta...

Na Europskom trgu u Zagrebu 12. svibnja 2018. godine Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je s Veleposlanstvom Republike Bugarske u RH, Predstavništvom Europske komisije, Uredom za informiranje Europskog Parlamenta u Zagrebu, veleposlanstvima država članica Europske unije u Zagrebu te uz potporu Grada Zagreba tradicionalno obilježilo Dan Europe. Ovo je osamnaesta po redu proslava dana Europe koja je ove godine obilježena u okviru Europske godine kulturne baštine, 5. godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji te trenutnog bugarskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Proslava Dana Europe tradicionalno je prigoda da zajedno s ostalim državama članicama i građanima te predstavnicima institucija Europske unije javnosti predstavimo što znači članstvo u Europskoj uniji i osvijestimo da je Europska unija danas dio svijeta u kojem imamo najviše standarde. Proslava je bila i prilika da se kroz bogat kulturno-umjetnički program prikaže građanima kako se u Europskoj uniji čuva vlastiti identitet i kulturna baština.
 



Priopćenja