Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pejčinović Burić primila predsjednika Vlade njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg, Winfrieda Kretschmanna

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se 19. travnja 2018. godine s predsjednikom Vlade njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg...

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se 19. travnja 2018. godine s predsjednikom Vlade njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg, Winfriedom Kretschmannom.

U razgovoru su potvrđeni dobri bilateralni odnosi i istaknuta važnost daljnjeg razvoja suradnje sa pokrajinom Baden-Württemberg, u kojoj prema službenim podacima živi 112 tisuća hrvatskih državljana. Na sastanku se razgovaralo suradnji u okviru Strategije EU za dunavsku regiju i mogućnostima jačanja bilateralne gospodarske suradnje.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o budućem razvoju Europske unije i europskim integracijama zemalja jugoistočne Europe. Ministrica Pejčinović Burić istaknula je potporu Republike Hrvatske državama JIE u njihovim euro-integracijskim procesima, s posebnim naglaskom na status hrvatskog naroda u BiH.



Priopćenja