Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednica Vlade i ministrica Pejčinović Burić boravila je u službenom posjetu Republici Albaniji

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić boravila je u četvrtak, 15. ožujka 2018. u službenom posjetu Republici Albaniji...

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić boravila je u četvrtak, 15. ožujka 2018. u  službenom  posjetu Republici Albaniji.

Tijekom posjeta ministrica Pejčinović Burić sastala se s Ditmirom Bushatijem, ministrom za Europu i vanjske poslove Republike Albanije, Edijem Ramom, premijerom Republike Albanije te Gramozom Ruçijem, predsjednikom Parlamenta Republike Albanije, s kojima je razgovarala o vrlo dobrim bilateralnim odnosima te mogućnostima  za daljnjim jačanjem suradnje, posebno u području gospodarstva.

Ministri su usuglasili glavne elemente Deklaracije o strateškom partnerstvu dviju zemalja koja će u najskorije vrijeme biti finalizirana.

Razmijenjena su mišljenja o europskim pitanjima i aktualnoj situaciji u jugoistočnoj Europi te je potvrđena hrvatska podrška Albaniji na njenom europskom putu.

Ministrica Pejčinović Burić potpisala je sa stalnim predstavnikom UNDP-a u Albaniji Brianom Williamsom ugovor za Projekt sprječavanja rizika onečišćenja Jadranskog mora i voda u Albaniji.



Priopćenja