Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Održan sastanak koordinatora RH i Srbije za otvorena pitanja

U Beogradu je 30. studenoga 2017. održan sastanak koordinatora za otvorena pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije...

U Beogradu je 30. studenoga 2017. održan sastanak koordinatora za otvorena pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije, pomoćnika ministrice vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske mr. sc. Borisa Grigića i državnog tajnika u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije Nemanje Stevanovića.

Na sastanku je napravljen pregled dosadašnjih aktivnosti međudržavnih mješovitih povjerenstava zaduženih za rješavanje otvorenih pitanja vezanih uz položaj manjina, granicu, zatočene i nestale, povrat kulturnih dobara, gospodarsku suradnju, pravosudnu suradnju i sukcesiju. Dogovoreno je da će obje strane pojačati i ubrzati svoje aktivnosti kako bi se što prije postigli konkretni rezultati. Razgovarano je i o drugim temama od zajedničkog interesa.

Obje strane suglasne su kako će intenziviranje rada na rješavanju otvorenih pitanja pridonijeti stvaranju konstruktivne atmosfere u bilateralnim odnosima.

Na sastanku je utvrđena okvirna dinamika sljedećih sastanaka koordinatora za otvorena pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije.
 



Priopćenja