Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Sastanak ministrice Pejčinović Burić i VP EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Mogherini

Na marginama sastanka na vrhu Europske unije i Istočnog partnerstva, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se danas, 24. studenoga 2017. godine, u Bruxellesu s Federicom Mogherini...

Na marginama sastanka na vrhu Europske unije i Istočnog partnerstva, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se danas, 24. studenoga 2017. godine, u Bruxellesu s Federicom Mogherini, potpredsjednicom Europske komisije i visokom predstavnicom Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku. Osim susreta na europskim i drugim međunarodnim forumima, na sastanku su istaknule važnost međusobnih bilateralnih susreta, kao i izravnog dijaloga koji je počeo u srpnju prošle godine posjetom Visoke predstavnice Mogherini Zagrebu.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktualnim temama, međunarodnim aktivnostima, s posebnim naglaskom na Jugoistočnu Europu. Osim uloge institucija EU i država članica, visoka predstavnica Mogherini posebno je istaknula važnost uloge Republike Hrvatske prema cijeloj regiji jugoistočne Europe i prema svakoj državi pojedinačno. Također se razgovaralo i o predstojećem predsjedanju Republike Hrvatske Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine.



Priopćenja