Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Dt Bušić održala političke konzultacije s čileanskim kolegom

Državna tajnica za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, i zamjenik ministra vanjskih poslova Republike Čilea Edgardo Riveros Marín predvodili su 8. političke konzultacije Hrvatska – Čile...

Državna tajnica za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, i zamjenik ministra vanjskih poslova Republike Čilea Edgardo Riveros Marín predvodili su 8. političke konzultacije Hrvatska – Čile, koje su održane u Zagrebu 28. kolovoza 2017. godine.

Na sastanku su razmatrani odnosi između Hrvatske i Čilea na političkom, gospodarskom, akademskom i kulturnom području te je naglašen značaj Čileanaca hrvatskog podrijetla, čiji je doprinos u raznim aspektima čileanskog javnog, političkog i društvenog života iznimno priznat.

Razmijenjena su mišljenja o nizu multilateralnih i globalnih tema te aktualna situacija u odnosnim regijama.

Hrvatska strana posebno je istaknula podršku Čilea pristupanju Hrvatske OECD-u, a čileanska potporu Hrvatske modernizaciji Sporazuma o pridruživanju između EU i Čilea.

Zamjenika ministra vanjskih poslova Čilea kurtoazno je primila potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović-Burić, koja je izrazila zadovoljstvo razvojem odnosa između dviju zemalja otkad je Čile, prije 25 godina, priznao Hrvatsku te su uspostavljeni diplomatski odnosi.



Priopćenja