Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministri Pejčinović Burić i Reynders o bilateralnim odnosima Hrvatske i Belgije

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić primila je u radni posjet 26. lipnja 2017. potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i europskih poslova Kraljevine Belgije Didiera Reyndersa...

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić primila je u radni posjet 26. lipnja 2017. potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih i europskih poslova Kraljevine Belgije Didiera Reyndersa.

Dvoje ministara izrazili su zadovoljstvo sveukupnim bilateralnim odnosima te otvorenost za njihovim daljnjim jačanjem, posebno na području poslovne suradnje i investicija. Razmijenjena su mišljenja o aktualnom stanju u jugoistočnoj Europi te istaknuta obostrana želja za dodatnim usklađivanjem stajališta oko pitanja od zajedničkog interesa na razini EU-a kao što su: pitanje Brexita, budućnosti EU, revizije politika kretanja radne snage i suočavanja sa sigurnosnim izazovima, osobito migracijskim procesima.

Ministrica Pejčinović Burić je izvijestila o tijeku priprema za ulazak RH u Schengen sljedeće godine. Dvoje ministara se složilo kako aktualni trenutak u kojem se nalazi EU zahtijeva jedinstvenost i dosljednost država članica u poštivanju dogovora te istovremeno predstavlja priliku za EU da se značajnije pozicionira na vanjsko-političkom planu.



Priopćenja