Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Stier uputio austrijskom kolegi sućut povodom smrti Aloisa Mocka

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova, Davor Ivo Stier uputio je austrijskom kolegi Sebastianu Kurzu sućut povodom smrti Aloisa Mocka

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova, Davor Ivo Stier uputio je austrijskom kolegi Sebastianu Kurzu sućut povodom smrti Aloisa Mocka.

S dubokom žalosti primili smo vijest da je danas u 83. godini života nakon teške bolesti preminuo veliki prijatelj Hrvatske, bivši austrijski vicekancelar i ministar vanjskih poslova Alois Mock.

Kao dugogodišnji ministar vanjskih poslova u razdoblju kada se odlučivalo o priznanju samostalne i suverene Republike Hrvatske, Alois Mock dao je nemjerljiv doprinos stjecanju samostalnosti. Kao rijetko koji drugi političar Alois Mock se izuzetno snažno i dosljedno zauzimao za pravo Hrvatske na neovisnost koristeći sve svoje međunarodne kontakte te lobirajući neumorno za međunarodno priznanje Hrvatske.

Republika Hrvatska sjećat će se s dubokim poštovanjem i iskrenom zahvalnošću ovog austrijskog političara koji se ustrajno borio za pravo Hrvatske na samostalnost.



Priopćenja