Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Konferencija „Budućnost Europske unije - postignuća, izazovi, perspektive"

Povodom obilježavanja 60. obljetnice potpisivanja Rimskih ugovora održana je konferencija „Budućnost Europske unije - postignuća, izazovi, perspektive"...

Povodom obilježavanja 60. obljetnice potpisivanja Rimskih ugovora održana je konferencija „Budućnost Europske unije - postignuća, izazovi, perspektive", koju je organiziralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u suradnji s Veleposlanstvom Talijanske Republike u Zagrebu i Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj u prostorijama Velike čitaonice Hrvatskog državnog arhiva.

Uvodno izlaganje održao je predsjednik Vlade Andrej Plenković, a uz njega je na konferenciji sudjelovala potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Na panel raspravi „60 godina zajedno“ uz državnu tajnicu za europske poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Mariju Pejčinović Burić sudjelovali su državni tajnik pri Predsjedništvu Vlade Talijanske Republike Sandro Gozi i voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević. U raspravi su sudjelovali i predsjednik Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora Domagoj Ivan Milošević i hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, Tonino Picula i Jozo Radoš.

 

Izlaganje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića

Preuzimanje

 

Panel rasprava „60 godina poslije“

Preuzimanje

 

 

 



Priopćenja