Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Dt Pejčinović Burić na neformalnom sastanku ministara trgovine

Državna tajnica Marija Pejčinović Burić sudjelovala je na neformalnom sastanku ministara trgovine koji se održao u Valleti 2.-3. ožujka 2017...

Državna tajnica Marija Pejčinović Burić sudjelovala je na neformalnom sastanku ministara trgovine koji se održao u Valleti 2.-3. ožujka 2017. Sastankom je predsjedao ministar gospodarstva, ulaganja i malog poduzetništva Malte Christian Cardona.
Tijekom radne večere sudionici su razgovarali s glavnim direktorom Svjetske trgovinske organizacije Roberom Azevedom i predsjednikom Odbora za međunarodnu trgovinu  Berndom Langeom o očekivanjima 11. ministarske konferencije koja će se održati u Buenos Airesu u prosincu 2017. godine.
Drugog dana, ministri trgovine u neformalnom su formatu razgovarali o ključnim temama trgovine te razmijenili mišljenja o reformi trgovinskih zaštitnih instrumenata, kao i mogućem novom sustavu rješavanja investicijskih sporova.
Na marginama sastanaka državna tajnica se sastala sa Dr. Ianom Borgom, parlamentarnim tajnikom za predsjedanje EU 2017. i fondove EU-a u Ministarstvu europskih poslova i provedbe izbornog manifesta Malte koji je prenio dosadašnja iskustva stečena tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije. Ona su Hrvatskoj posebno vrijedna u području planiranja i organizacije priprema za hrvatsko predsjedanje Vijećem u prvoj polovici 2020. godine.



Priopćenja