Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica Pejčinović Burić na sastancima u Bratislavi i Bruxellesu

Državna tajnica za europske poslove Pejčinović Burić održala je 8. veljače 2017. godine u Bratislavi političke konzultacije s državnim tajnikom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike Ivanom Korčokom...

Državna tajnica za europske poslove Pejčinović Burić održala je 8. veljače 2017. godine u Bratislavi političke konzultacije s državnim tajnikom u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike Ivanom Korčokom. Državni tajnik Korčok prenio je slovačka iskustva stečena tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije koja su Hrvatskoj posebno vrijedna u području planiranja proračuna i pripremi ljudskih resursa.

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo prijateljskim i vrlo razvijenim odnosima dviju zemalja koji bilježe napredak na svim poljima suradnje. Obostrano je ocijenjeno kako postoji prostor za dodatno jačanje gospodarske suradnje, kao i suradnje u europskim temama od zajedničkog interesa te suradnje u području zaštite nacionalnih manjina.

U sklopu priprema za hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020., državna tajnica za europske poslove Marija Pejčinović Burić susrela se 7. veljače 2017. godine u Bruxellesu s Gáborom Ivánom, direktorom u Glavnom tajništvu Vijeća Europske unije. Na sastanku se razgovaralo o dvije temeljne zadaće koje će Hrvatska imati kao predsjedavajuća – planiranju i predsjedanju sastancima u Vijeću i njegovim radnim tijelima te zastupanju Vijeća u odnosima s ostalim EU institucijama.



Priopćenja