Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica Bušić u posjetu Hrvatima u Banja Luci

Državna tajnica za politička pitanja mr.sc. Zdravka Bušić i predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, g. Zvonko Milas posjetili su 23. siječnja Banja Luku...

Državna tajnica za politička pitanja mr.sc. Zdravka Bušić i predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, g. Zvonko Milas posjetili su 23. siječnja Banja Luku. U Banjolučkoj biskupiji razgovarali su s ravnateljem Caritasa mons. Miljenkom Aničićem, ravnateljem Katoličkog školskog centra „Bl. Ivan Merz“ mons. Ivicom Božinovićem te ravnateljem Europske akademije pri Banjolučkoj biskupiji g. Franom Piplovićem o problematici života, posebice povratka Hrvata na području entiteta Republika Srpska.

U Generalnom konzulatu Republike Hrvatske izaslanstvo je razgovaralo s dopredsjednikom RS-a iz reda hrvatskog naroda g. Josipom Jerkovićem, predsjedavateljem Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS-a  g. Tomom Tomljanovićem te savjetnicom ministra  za izbjegle i raseljene u Vladi RS-a gđom. Marijom Rapo. Državna tajnica Bušić apelirala je na političke predstavnike Hrvata u tijelima RS da se odgovorno i energično zauzmu za Hrvate u RS-u te poduzmu korake kako bi se poboljšao položaj Hrvata i ubrzao proces povratka.  Izaslanstvo je posjetilo Katolički školski centar „Bl. Ivan Merz“ te trapistički samostan „Marija zvijezda“ koje je Vlada Republike Hrvatske financijski pomogla u više navrata.



Priopćenja