Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Stier se susreo s novim talijanskim ministrom vanjskih poslova Alfanom

(Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, koji u subotu boravi u službenom posjetu Svetoj Stolici, sastao se s novim talijanskim ministrom vanjskih poslova...

(Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, koji u subotu boravi u službenom posjetu Svetoj Stolici, sastao se s novim talijanskim ministrom vanjskih poslova Angelinom Alfanom na njegov zahtjev.

"Do susreta je došlo na inicijativu kolege Alfana koji je doznao da se nalazim u Vatikanu. Dogovorili smo 2017. koordinacijski odbor na razini ministara vanjskih poslova i suradnju u okviru Berlinskog procesa kojim Italija predsjeda od naredne godine. Krajem 2017. otvaramo godinu hrvatske kulture u Italiji koja će trajati i tijekom 2018.", kazao je Stier.

Alfano je do sada obnašao dužnost ministra unutarnjih poslova. U studenome 2013. utemeljio je Novu stranku desnog centra koja pripada europskim pučanima.

Ministar Stier je službeni posjet Svetoj Stiolici zaključio obilaskom Crkve sv. Jeronima i istoimenog Papinskog hrvatskog zavoda te se upoznao s najvažnijim pojedinostima gotovo 600-godišnje povijesti crkve.

Hrvatska i Sveta Stolica u siječnju 2017. obilježavaju 25. obljetnicu priznanja i uspostave diplomatskih odnosa.



Priopćenja