Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Stier na sastanku Vijeća za vanjske poslove

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier sudjeluje u ponedjeljak, 12. prosinca o. g. na sastanku Vijeća za vanjske poslove...

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier sudjeluje u ponedjeljak, 12. prosinca o. g. na sastanku Vijeća za vanjske poslove (FAC) koji se održava u Bruxellesu.

Prije početka sastanka ministar je prisustvovao potpisivanju Sporazuma o političkom dijalogu i suradnji EU-Kuba. Ministri su sastanak započeli raspravom o odnosima EU i Afrike, a razgovarali su i o trenutnoj situaciji u Demokratskoj Republici Kongo i o situaciji u Siriji. Obzirom na sastanak Europskog vijeća koji će se održati 15. prosinca o. g., ministri će raspravljati i o migracijama s posebnim naglaskom na implementaciju obaveza iz Vallette. Nakon sastanka ministri će održati neformalnu raspravu s Juanom Manuelom Santosom, predsjednikom Republike Kolumbije, nakon koje će se potpisati Sporazum o utemeljenju EU Trust Fund za Kolumbiju.

Izjava ministra Stiera

Preuzimanje

Više o sastanku Vijeća za vanjske poslove (FAC):
http://www.consilium.europa.eu/en/meetings/fac/2016/12/12/



Priopćenja