Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Kovač se upisao u knjigu žalosti u makedonskom veleposlanstvu

(Hina) – Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač u utorak se upisao u knjigu žalosti u makedonskom veleposlanstvu u Zagrebu, izrazivši suosjećanje s makedonskim narodom i obiteljima poginulih u nevremenu

(Hina) – Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač u utorak se upisao u knjigu žalosti u makedonskom veleposlanstvu u Zagrebu, izrazivši suosjećanje s makedonskim narodom i obiteljima poginulih u nevremenu koje je u subotu pogodilo Skopje i odnijelo najmanje 22 života, a najavio je i moguću financijsku pomoć Hrvatske. 

„Katastrofalno nevrijeme koje je pogodilo Skopje i okolicu u subotu 6. kolovoza još jednom nam je pokazalo nepredvidljivost i snagu prirode pred kojom smo svi nemoćni“, napisao je Kovač u knjigu žalosti.

Ministar Kovač je rekao kako Hrvatska razmatra mogućnost financijske pomoći Republici Makedoniji, što je prijedlog Ministarstva vanjskih i europskih poslova, te je dodao da je već u nedjelju izrazio sućut i razgovarao s makedonskim kolegom, ministrom vanjskih poslova Nikolom Poposkim.

U velikom nevremenu koje je u subotu navečer pogodilo Skopje poginule su najmanje 22 osobe. Nevrijeme je nanijelo i veliku materijalnu štetu, a oštećen je velik broj kuća, ulica i automobila.



Priopćenja