Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Kovač s muftijom Hasanovićem, predsjednikom Mešihata Islamske zajednice

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač održao je danas, 7. ožujka 2016. godine, sastanak s muftijom Azizom ef. Hasanovićem, predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj...

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač održao je danas, 7. ožujka 2016. godine, sastanak s muftijom Azizom ef. Hasanovićem, predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Razgovaralo se o dobroj suradnji Mešihata i Islamske vjerske zajednice s hrvatskim institucijama i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova. Muftija Hasanović izvijestio je ministra Kovača da će se stogodišnjica priznanja Islama u Hrvatskoj obilježiti 27. travnja o. g. u Hrvatskom saboru. Stota obljetnica pravnog i institucionalnog priznanja Islama u Hrvatskoj ove će se godine obilježiti u svim gradovima i islamskim zajednicama u zemlji. Muftija Hasanović izvijestio je i da će se tom prigodom u Zagrebu okupiti i pedesetak predstavnika Islamskih vjerskih zajednica iz Europe. Muftija Hasanović je pozvao ministra Kovača da 26. travnja otvori taj svečani skup.

Ministar Kovač i muftija Hasanović dogovorili su daljnju suradnju Mešihata i Islamske vjerske zajednice s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova.



Priopćenja