Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Obilježena 15. godišnjica od osnutka Centra za sigurnosnu suradnju - RACVIAC

U Dubrovniku se 22. i 23. listopada 2015. godine održao sastanak Upravljačkog odbora RACVIAC-a i ujedno obilježila 15. godišnjica od osnutka Centra za sigurnosnu suradnju...

U Dubrovniku se 22. i 23. listopada 2015. godine održao sastanak Upravljačkog odbora RACVIAC-a i ujedno obilježila 15. godišnjica od osnutka Centra za sigurnosnu suradnju. Zamjenik ministrice Joško Klisović istaknuo je važnost i ulogu koju je RACVIAC odigrao u poticanju i širenju dijaloga, te na uspjehu koji je ostvario transformirajući se u modernu međunarodnu organizaciju kroz čije aktivnosti i dijalog zemlje JI Europe razmatraju suvremene sigurnosne izazove.  Svečanom obilježavanju prisustvovali su ministri obrane zemalja JI Europe i predstavnici diplomatskog zbora.

Na sastanku Upravljačkog odbora RACVIAC-a, održanog 23. listopada 2015., veleposlanica Vesna Batistić Kos, simbolično je predala zastavu RACVIAC-a novom direktoru, veleposlaniku Haydaru Berku (Turska), koji je dužnost preuzeo od veleposlanika Branimira Mandića (BiH).

RACVIAC – Centar za sigurnosnu suradnju je međunarodna, nezavisna, neprofitna i akademska organizacija u vlasništvu zemalja JI Europe osnovana sa ciljem promicanja dijaloga i suradnje u području sigurnosti između zemalja regije i njihovih međunarodnih partnera, koja ima sjedište u Republici Hrvatskoj.



Priopćenja