Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Održane političke konzultacije zamjenika ministrice Klisovića i palestinskog zamjenika ministra vanjskih poslova Jaradata

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović održao je 7. listopada o. g. političke konzultacije s palestinskim zamjenikom ministra vanjskih poslova...

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović održao je 7. listopada o. g.  političke konzultacije s palestinskim zamjenikom ministra vanjskih poslova dr. Taysirom Jaradatom. U pratnji palestinskog zamjenika ministra bila je i pomoćnica ministra za europske poslove dr. Amal Jadou.
 
Sugovornici su razmotrili aktualno stanje bliskoistočnih mirovnih pregovora, kao i problem djelovanja aktualnih terorističkih skupina u široj regiji kao što je ISIL/Daesh. Razgovaralo se o najnovijoj eskalaciji nasilja u Jeruzalemu, te su sugovornici zaključili da se tenzije trebaju što prije smanjiti.
 
Razmotreni su napori međunarodne zajednice u bliskoistočnoj regiji, osobito u Siriji i Iraku.
 
Zamjenik ministrice Klisović naglasio je da će RH i nadalje sudjelovati u projektima razvojne suradnje u Palestini, na čemu je palestinski zamjenik ministra dr. Jaradat najiskrenije zahvalio. Sugovornici su se složili da je potreban snažniji angažman EU u regiji Bliskog istoka, kako ekonomski, tako i politički te su u tom smislu pozdravili napore u okviru Europske politike susjedstva (ENP).
 



Priopćenja