Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Sućut obitelji preminulog baruna Vranyczanija

Janko Dobrinović Vranyczany bio je jedan od doajena hrvatske diplomacije, koji je predstavljao Hrvatsku u Bruxellesu, još od listopada 1991. kao ravnatelj Hrvatskog ureda za veze s EZ-om i NATO-om...

Janko Dobrinović Vranyczany bio je jedan od doajena hrvatske diplomacije, koji je predstavljao Hrvatsku u Bruxellesu, još od listopada 1991. kao ravnatelj Hrvatskog ureda za veze s EZ-om i NATO-om, dok Hrvatska još nije bila međunarodno priznata, ali je, zahvaljujući i barunu Vraniczanyju bila poznata u Bruxellesu, u sjedištu tada Europske zajednice. Bio je kasnije, nakon međunarodnog priznanja Hrvatske, i hrvatski veleposlanik pri Europskoj uniji i Sjeveroatlanskom savezu, a prije toga i ministar turizma prve hrvatske demokratske vlade te savjetnik Predsjednika Republike. Neumorni lobist za Hrvatsku u međunarodnim krugovima, Janko Dobrinovic Vranyczany bio je mentor i učitelj diplomatima u ministarstvu, čovjek koji je uvijek bio spreman podijeliti s drugima svoje znanje i neizmjerno iskustvo. Nedostajat će nam njegov vedar duh i razgovori o ljudima i događajima, u kojima je sudjelovao u svom dugom i bogatom životu.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova, izražava sućut obitelji preminulog baruna Vranyczanija u svoje osobno ime, u ime hrvatske diplomacije i djelatnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova.



Priopćenja