Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Na radnoj skupini za razvojnu suradnju najavljen ovogodišnji Croatia Forum

Sastanak Međuresorne radne skupine za razvojnu suradnju i humanitarnu pomoć inozemstvu, kojeg je vodila pomoćnica ministrice dr. sc. Vesne Batistić Kos, održan je u četvrtak...

Sastanak Međuresorne radne skupine za razvojnu suradnju i humanitarnu pomoć inozemstvu, kojeg je vodila pomoćnica ministrice dr. sc. Vesne Batistić Kos, održan je u četvrtak, 7. svibnja. Načelno je dogovoren tekst nacrta Nacionalne strategije razvojne suradnje i humanitarne pomoći Republike Hrvatske za razdoblje od 2015. do 2020. godine, kao i tekst Izvješća o provedbi službene razvojne pomoći RH inozemstvu za 2013./2014. godinu. Također je najavljeno održavanje tradicionalne godišnje vanjskopolitičke konferencije Croatia Forum 2015 pod nazivom „Nova razvojna politika – prema partnerstvu i zajedničkoj viziji”, od 9. do 11. srpnja 2015. u Dubrovniku.
Na sastanku su sudjelovali predstavnici nadležnih ministarstava te ostalih tijela državne i javne uprave, civilnog društva i poslovnog sektora, uključeni u provedbu politike razvojne suradnje i humanitarne pomoći Republike Hrvatske.



Priopćenja