Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić razgovarala s iračkim ministrom nafte

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se u nedjelju popodne s ministrom nafte Republike Irak Adil Abdul Mahdijem...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se u nedjelju popodne s ministrom nafte Republike Irak Adil Abdul Mahdijem, s kojim je razgovarala o jačanju bilateralnih odnosa Hrvatske i Iraka.

Naglasila je kako tridesetak hrvatskih tvrtki ima interesa, ili već radi s iračkim partnerima te ga je informirala o prioritetnim projektima Hrvatske.

Irak je 3. u svijetu po zalihama nafte, a 11. po zalihama plina, kazao je ministar Mahdi, dodajući kako je kriza u ovoj regiji utjecala i na energetski sektor Iraka. "Vaš je posjet vrlo važan i uvjereni smo da će rezultirati jačanjem gospodarskih odnosa jer mogućnosti postoje", rekao je ministar Mahdi.

Sutra će se ministrica susresti s ministrom unutarnjih poslova Muhamedom Salimom Al - Rahbanom, ministrom obrane Khaled al-Obeidijem, ministricom za ženska pitanja Bayan Nouri te s predsjednikom Iraka Fuadom Masumom, nakon čega odlazi u Erbil na sastanke s regionalnom kurdistanskom vladom.

Fotografija službenog posjeta Iraku su dostupne na:
https://www.flickr.com/photos/mvep_rh/



Priopćenja