Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić s potpredsjednikom iračke vlade Mutlagom

Drugi dan službenog posjeta Iraku prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić susrela se s potpredsjednikom Vlade Iraka Salimom Mutlagom...

Drugi dan službenog posjeta Iraku prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić susrela se s potpredsjednikom Vlade Iraka Salimom Mutlagom.

Hrvatska i Irak imaju tradicionalno dobre odnose, a Hrvatska, zbog svoje nedavne proslosti, vrlo dobro razumije izazove s kojima se Irak susrece, kazala je ministrica Pusić.
Hrvatska je dio Globalne koalicije protiv DAESH-a, i nastavit ćemo pomagati Iraku i kroz mehanizme koalicije, rekla je ministrica.
Kada je riječ o gospodarstvu, istaknula je kako su hrvatske tvrtke spremne raditi na iračkom tržištu, posebno na području elektrifikacije te izgradnje infrastrukture, kao i u vojno-obrambenoj industriji u obnovi tenkova npr."hrvatske tvrtke imaju tradiciju rada u Iraku", kazala je ministrica Pusić. Irak je zaintresiran i za prehrambenu industriju, rekao je potpredsjednik Mutlaga, jer Irak nema vlastitu proizvodnju.
Također, potpredsjednika Mutlaga zanimao je proces oslobođenja zemlje, a posebno proces mirne reintegracije Podunavlja.

Službeni posjet Iraku ministrica Pusić danas nastavlja sastankom s ministrom vanjskih poslova Ibrahimom al-Jaafarijem te ministrom obrane Khaledom al-Obeidijem.
 



Priopćenja