Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnica Batistić Kos s izaslanstvom Tadžikistana o razminiranju

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Batistić Kos sastala se u petak, 24. travnja, sa izaslanstvom Tadžikistana kojem su predstavljena hrvatska iskustva i znanja iz područja razminiranja...

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Batistić Kos sastala se u petak, 24. travnja, sa izaslanstvom Tadžikistana kojem su predstavljena hrvatska iskustva i znanja iz područja razminiranja.
Pomoćnica ministrice Batistić Kos osvrnula se na hrvatska dostignuća na području razminiranja za koja je tadžikistanska strana izrazito zainteresirana. Naglasila je kako postoje dobre osnove za daljnje jačanje suradnje Hrvatske i Tadžikistana, ne samo na području protuminskog djelovanja već i u okviru drugih aspekata post-konfliktne obnove. Pomoćnica Batistić Kos obavijestila je tadžikistansku stranu kako će se u rujnu 2015. godine održati u Dubrovniku Prva pregledna konferencija Konvencija o kazetnom streljivu. Direktor centra za razminiranje Ibrohimov Mahabbat zahvalio se na organizaciji sastanka u MVEP-u, naglasivši dosadašnju uspješnu suradnju s Hrvatskim centrom za razminiranje, posebno na području izrade zakonskih akata vezanih uz protuminsku djelatnost.



Priopćenja