Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić primila u nastupni posjet veleposlanika Španjolske

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Španjolske...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Španjolske Eduarda Aznara. Istaknuvši da Hrvatska ima veliki ugled u Španjolskoj veleposlanik Aznar je kazao kako bilateralna suradnja uistinu jača iz godine u godinu kao i da uvijek postoje područja gdje se ta suradnja može dodatno potaknuti, a jedno od njih je i suradnja unutar EU odnosno Unije za Mediteran, kao i pomoć demokratskim tranzicijama u zemljama južnog Mediterana i Istočnog susjedstva te sprečavanje ilegalne imigracije. Veleposlanik je također izrazio zadovoljstvo što i Hrvatska prepoznaje važnost suradnje sa zemljama Magreba s kojima i Španjolska ima vrlo bliske kontakte kao što su Maroko, Alžir i Tunis pri čemu je ministrica Pusić istaknula kako Hrvatska tamo već provodi razvojne projekte.

Ministrica Pusić i veleposlanik Aznar složili su se kako postoje mogućnosti za intenziviranje gospodarske suradnje ali posebno na području istraživanja i razvoja u sektorima energetike i infrastrukture, te nastavak suradnje u brodogradnji.



Priopćenja