Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić sa srbijanskim premijerom Vučićem o suradnji i otvorenim pitanjima

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić razgovarala je s nizom visokih dužnosnika koji su u nedjelju prisustvovali inauguraciji nove predsjednice Kolinde Grabar Kitarović...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić razgovarala je s nizom visokih dužnosnika koji su u nedjelju prisustvovali inauguraciji nove predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Ministrica Pusić je nakon razgovora s predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, istaknula da su osim odnosa dviju zemalja, razgovarali i o preostalim pitanjima koje dvije zemlje trebaju riješiti, o tome kako ta pitanja rješavati, te o mogućnosti suradnje. "Razgovarali smo o mogućnosti suradnje na prekograničnim projektima i općenito projektima koje podupire Europska unija", rekla je ministrica Pusić i dodala da se razgovaralo i o napredovanju Srbije prema EU integracijama i o onome što nam predstoji u bilateralnim i gospodarskim odnosima.

U zajedničkoj izjavi nakon razgovora premijer Vučić je istaknuo da su "razgovarali o bilateralnim odnosima, o portfelju neriješenih pitanja, ali prije svega o budućnosti i budućoj suradnji i kako jedni drugima možemo pomoći da obogatimo gospodarsku, ali i političku suradnju“. Kazao je i kako vjeruje da je Hrvatska okrenuta budućnosti, „zadovoljni smo i zahvalni jer nam se čini da je i Hrvatska po tom pitanju okrenuta budućnosti. Srbija svakako jest. Mi želimo dobre odnose s Hrvatskom i to ne krijemo ni na jednom mjestu“, rekao je srpski premijer i dodao "ovo isto što kažem u Zagrebu, to kažem i u Beogradu. Mi ćemo taj put nastaviti i vjerujem da ćemo imati i konkretnih rezultata". Zaključio je da svaki međusobni susret donese pomak u međusobnim odnosima te da se nada će se isto nastaviti i u budućnosti.

Ministrica Pusić susrela se i s Salaheddineom Mezouarom, ministrom vanjskih poslova Kraljevine Maroko, Aliem Ahmedom Kartiem, ministrom vanjskih poslova Republike Sudan, Tamarom Beruchashvili, ministricom vanjskih poslova Gruzije, Harlemom Désirom, državnim tajnikom za europske poslove Francuske i s Elizabeth Sherwood Randall, zamjenicom Tajnika za energetiku SAD-a.

Izjava prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić i premijera Aleksandra Vučića:

Preuzimanje

 



Priopćenja