Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić: Sankcije protiv Rusije nisu same sebi svrha

Hrvatska smatra da sankcije protiv Rusije nisu svrha samima sebi nego trebaju dovesti do mirnog rješenja sukoba u Ukrajini...


Hrvatska smatra da sankcije protiv Rusije nisu svrha samima sebi nego trebaju dovesti do mirnog rješenja sukoba u Ukrajini, rekla je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić uoči početka izvanrednog sastanka Vijeća za vanjske poslove.
"Stajalište je Hrvatske da sankcije nisu svrha samima sebi nego da se od ratnih sukoba i sukoba niskog intenziteta dođe do rješenja u pregovorima i do provedbe sporazuma iz Minska. To se u ovom trenutku ne događa", rekla je ministrica Pusić.

Izvanredni sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU sazvan je zbog eskalacije sukoba u Ukrajini, a na dnevnom redu je rasprava o produljenju već uvedenih sankcija protiv Rusije jer se približava datum njihova isteka te o mogućnosti uvođenja novog tipa sankcija i dodavanja dodatnih imena na popis sankcioniranih osoba.

Na pitanje da komentira najave da se nova grčka vlada distancira od zajedničkog stajališta, ministrica Pusić je rekla da tek treba vidjeti kako će se ponašati predstavnici nove vlade u tijelima EU-a. "Tek ću onda moći ocijeniti kakva je njihova pozicija", rekla je ministrica Pusić.

 

 

 

 

 

 

 



Priopćenja