Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Klisović na odboru za suradnju Hrvatske i Mađarske

Zamjenik ministrice Joško Klisović predvodio je hrvatsko izaslanstvo na 9. sjednici Međuvladinog mješovitog odbora za suradnju Hrvatske i Mađarske...

Zamjenik ministrice Joško Klisović predvodio je hrvatsko izaslanstvo na 9. sjednici Međuvladinog mješovitog odbora za suradnju Hrvatske i Mađarske, koja je održana u Budimpešti 10. i 11. studenog 2014. Dogovoren je nastavak suradnje dviju država u području gospodarstva, prekogranične suradnje i prostornog razvoja, turizma i zdravstvenog turizma, poljoprivrede, zaštite okoliša, gospodarenja vodama i zaštite manjina. Potpisan je i Program suradnje u području obrazovanja i znanosti između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske za razdoblje od 2014. do 2017. godine.

Zamjenik ministrice Klisović održao je i sastanke s ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártó, kao i s državnim tajnikom za gospodarsko diplomaciju Levente Magyarom s kojima je razgovarao o investicijskim projektima koji su usmjereni na unaprjeđenje energetske sigurnosti u Europi. Bilo je riječi i o jačanju gospodarske suradnje, stanju u regiji i o europskoj perspektivi država Jugoistočne Europe.

 



Priopćenja