Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Održan 10. forum Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja

„Regionalni stambeni program dobar je primjer regionalne suradnje, tužno pitanje stambenog zbrinjavanja izbjeglica i raseljenih osoba u regiji je pitanje koji...


„Regionalni stambeni program dobar je primjer regionalne suradnje, tužno pitanje stambenog zbrinjavanja izbjeglica i raseljenih osoba u regiji je pitanje koji treba riješiti kako bi se poglavlje ratova u Jugoistočnoj Europi zatvorilo i kako bi zajedno izmijenili imidž regije. Mi se iz ove regije nećemo iseliti i trebamo raditi na njenom imidžu da ona postane simbol stabilnosti. Ovo je važan element u tome i na njemu će Hrvatska svakako inzistirati“, kazala je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić pozdravljajući sudionike 10. Regionalnog koordinacijskog foruma, održanom danas u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Tom je prigodom izrazila zadovoljstvo početkom implementacijske faze Programa, posebice gradnjom višestambene zgrade u Korenici.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici OESS-a, veleposlanstva SAD-a, Europske komisije, UNHCR-a, Komesarijata za izbjeglice i migracije (Srbija), Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice (Bosna i Hercegovina), Uprave za zbrinjavanje izbjeglica (Crna Gora), Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) te od hrvatskih institucija predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te Ministarstva vanjskih i europskih poslova.



Priopćenja